Burn out symptomen, laat het bespreekbaar worden

Burn out symptomen, laat het bespreekbaar worden

Burn out symptonenHoewel burn-out eigenlijk al altijd in de samenleving heeft moeten spelen heeft het de laatste jaren ook echt voet aan wal gekregen. Het is eigenlijk bizar dat dit zo lang niet als echte ziekte is erkend. Het is namelijk slopend wanneer je een burn-out ondergaat. Het is daarom wel zo handig dat men op de hoogte is van de burn-out symptomen. Zo kan je als goede vriend of collega ook je directe omgeving in de gaten houden. Soms is het wel heel duidelijk maar durft de omgeving niks te zeggen. Daarom is het belangrijk dat de burn-out symptomen bespreekbaar worden! Lees nu snel verder in deze blog over burn out symptomen!

De symptomen

Er is een groot verschil in de soorten burn-out die een persoon kan hebben. Om duidelijkheid te scheppen zal er eerst verdiept worden in de lichamelijke burn out symptomen. Vervolgens zal er gekeken worden naar de mentale burn-out symptomen.

Bij verdieping in de lichamelijke burn out symptomen komt naar voren dat er een aantal lichamelijke symptomen zijn. Zo heb je vermoeidheid en slapeloosheid als een van de grootste indicatoren. Dat is ook niet zo gek want door een burn out is je mentale vuur uitgeblust. Hierdoor zal je je ontzettend zwak voelen waardoor je in een vicieuze cirkel van ellende komt te zitten. Dit geldt eigenlijk ook voor de slapeloosheid. Doordat je een burn-out hebt kan je niet tot rust komen en moeilijk in slaap vallen terwijl je lichaam dat eigenlijk juist nodig heeft. Vaak zijn de lichamelijke burn out symptomen ook verbonden met lichamelijke pijntjes. Door de stress en spanning span je overtollig vaak en veel je spieren in je lichaam aan. Dit kan leiden tot hoofdpijn en rugpijn. Deze onnodige aanspanningen van je lichaam tast ook de eetlust aan. Je lichaam heeft geen puf meer om te eten terwijl het juist energie nodig heeft. Dit valt niet op te lossen door voedsel te forceren.

Bij mentale burn-out symptomen is het lastiger om te behandelen. Het gaat vaak om diepere gevoelens waarbij veel persoonlijkheid zit gebonden. De burn-out symptomen variëren van uitputting tot concentratie problemen. Zo zal een burn out patiënt erg veel moeite ervaren met het concentreren over een langere periode. Dit komt echter door een verhoging van het stresshormoon cortisol. Dit eindigt in de hersenen en maakt het erg lastig om jezelf te concentreren. Aangezien het brein zo overspannen en afgeleid is veroorzaakt het ook geheugenproblemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *