Het lekkerste eten vind je bij de Surinaamse Toko

Het lekkerste eten vind je bij de Surinaamse Toko

Surinaamse toko

Ben jij bekend met de Surinaamse Toko? In principe is het net zoals elke andere supermarkt, maar dan met Surinaams etenswaar. De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid, aangezien de bevolking van Suriname afkomstig is van bijna alle werelddelen. De Surinaamse keuken kent veel gerechten. De verschillende bevolkingsgroepen zijn elkaars gerechten gaan gebruiken en beïnvloeden. Hierdoor zijn er populaire gerechten ontstaan als: roti, bami, pom en nasi goreng.

 

Haal het lekkerste eten bij de Surinamer

Je zou vast verwachten dat de producten uit het buitenland een stuk duurder zijn, maar dat is het niet. De prijs is goed te doen en de producten zijn van de allerbeste kwaliteit. Bij de Surinamer vind je bekende producten als sambal, pindakaas en bananenchips, maar dan met een andere draai. Surinamers verwerken bepaalde producten in het eten, die wij gewoon op de boterham doen, zoals pindakaas. Het etenswaar wordt in veel gerechten gebruikt, wat hier bijna ongehoord is. Van de producten die de Toko te bieden heeft kan jij de lekkerste Surinaamse gerechten maken.

 

Neem plaats bij de Surinaamse Toko

Naast het kopen van etenswaren is het ook mogelijk de lekkerste Surinaamse gerechten te nuttigen in de Toko. Dit is vooral handig wanneer jij niet bekend bent in de Surinaamse keuken. Zo kan je wennen aan de smaken, leren hoe je het gerecht moet maken én jouw gasten versteld laten staan van jouw kookkunsten. Het heeft dus geen enkel nadeel. Ook is het handig bij de Surinamer te eten wanneer je geen tijd hebt om zelf te koken. Of wanneer koken jou niet ligt natuurlijk. Heb je nou wel een kook talent maar weet je niet wat je moet maken? Lees dan gauw verder.

 

Wat je kan maken van de producten bij de Surinamer

Bij de Surinaamse Toko hebben ze veel producten te bieden, maar je moet er wel wat mee kunnen. Hieronder vind je een top 5 om jouw gasten versteld te laten staan.

  1. Pom. Een ovenschotel van Joodse oorsprong. Het hoofdingrediënt is tayer of pomtayer in combinatie met kip, tomaat en uien.
  2. Saoto soep. Deze soep zit vol met allerlei ingrediënten. Van rijst, gepluisde kip, gebakken uitjes tot aan een gekookt ei.
  3. Pinda soep. Een krachtig bouillon gemaakt van pinda’s. Een typisch Surinaams gerecht.
  4. Bakabana. Zoete, gefrituurde bakbananen. Een heerlijk zoet gerecht.
  5. Roti. Een gerecht met veel ingrediënten. De basis hiervan is vooral kip met aardappel, in combinatie met veel groenten en kruiden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *