Sportschool

Sportschool

4 Redenen om naar de sportschool te gaan

Elk jaar horen we mensen net voor het nieuwe jaar zeggen dat ze het aankomende jaar meer naar de sportschool willen gaan. Maar waarom zou je eigenlijk naar de sportschool gaan?

Goed voor je fysieke gezondheid

In de sportschool heb je verschillende apparaten en lessen waarmee je je conditie kan verbeteren. Een goede conditie maakt je hart sterker en verkleind de kans op hartziektes. En door een goede conditie zal je in het dagelijkse leven ook makkelijker door je dag heen komen, omdat je meer energie hebt.

Je kan ook goed aan je spieronderhoud werken in de sportschool, dit betekent niet dat je er direct als een bodybuilder uit gaat ziet (daar is ontzettend veel training en een strikt voedingsschema voor nodig). Maar maakt je wel meer gedefinieerd en je verbranding gaat omhoog. Het zorgt er ook voor dat je spieren op latere leeftijd nog sterk zullen zijn, dus minder kans dat je achter een rollator terecht komt. Krachttraining is ook goed voor mannen hun testosteronniveau.

Daarnaast kan sporten ook gebruikt worden om te revalideren van een blessure of ongeluk.

Goed voor je mentale gezondheid

Naar de sportschool gaan is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Je kan even helemaal je hoofd leegmaken en alleen bezig zijn met wat je op dat moment doet. En dit moet ook wel, anders vergroot je de kans op blessures.

En het zal niet lang duren voordat je resultaten zal zien, wat je zelfvertrouwen een grote boost kan geven en je weer motiveert om naar de sportschool te blijven gaan.


Je leert nieuwe mensen kennen

Naar de sportschool gaan kan eng klinken en misschien weet je niet wat je daar moet doen. Maar er lopen genoeg mensen rond die je wel willen helpen, zo kan je op den duur zelfs een trainingsmaatje hebben. Dit geld niet alleen voor de fitness oefeningen die je zelf in de sportschool kan doen, maar ook wanneer je meedoet met de lessen die de sportschool aanbiedt. Zo kan je makkelijk nieuwe vrienden maken, omdat je een gezamenlijke hobby hebt.

Verschillende sporten uitproberen

In een sportschool kan je natuurlijk zelfstandig gaan fitnessen of met een personal trainer. Maar er zijn vaak ook een groot scala aan lessen die je in groepsverband kan volgen. Er is voor iedereen wel iets leuks te doen. Zo kan je bijvoorbeeld heel stoer gaan kickboksen, helemaal zen aan Yoga gaan doen, helemaal losgaan met Zumba of meedoen aan een van de andere vele lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *