Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie houdt in dat een webpagina zo hoog mogelijk te laten scoren op een zoekmachine, onder andere Bing als Google zijn zoekmachines.

Hoe optimaliseer je een website?

Om een zoekmachine hoog te laten scoren is het nodig dat de website ook in orde is en dat deze aan bepaalde eisen voldoen om zo op te vallen op de ellendig lange lijst. Een paar dingen die hiervoor belangrijk zijn is de techniek die voor de bouw van de website is gebruikt. Het gaat hierbij om de opmaak, de snelheid, cookies en nog veel meer dingen die van belangrijk zijn bij de bouw van een website.

Wat verder kan helpen bij zoekmachine optimalisatie is de content die op een website te zien is. Dit gaat dan om hoe je kan navigeren binnen de website, het gebruik van sleutelwoorden, kopjes en afbeeldingen hebben allemaal te maken met dit proces om de pagina zo goed mogelijk te laten scoren.

Linken is hierbij ook een belangrijk onderdeel, linken zijn alle websites die verwijzen naar de pagina. Dit is zowel intern op de website zelf of extern wat van buitenaf de website komt. Deze externe linken zijn juist weer belangrijk om zo een groter publiek te kunnen trekken. Hoe meer mensen de website bezoeken, hoe beter. Sleutelwoorden, zijn woorden waar mensen veel opzoeken, als deze dan op je website zijn gebruikt is er een grotere kans dat jouw website bezocht wordt.

Zoekmachines

De meest bekende zoekmachines zijn wel Google en Bing zijn over de gehele wereld de meest bekende en gebruikte zoekmachines. Maar zo zijn er nog meer zoekmachines die gebruikt kunnen worden.

Zo is Yahoo! ook een bekende zoekmachine die veel gebruikt wordt omdat allerlei mensen daar vragen kunnen beantwoorden. Quora is handig om te gebruiken om een antwoord te vinden die beantwoord is door een geverifieerd persoon, het is eerder te vertrouwen dan bijvoorbeeld Yahoo!. Verder heb je voor kinderen ook Kiddle, dit is een kindvriendelijke versie van Google maar deze website is in Nederland nog niet optimaal voor gebruik.

Ecosia is een duurzame zoekmachine die zowel de zoekresultaten van Bing gebruikt maar ook hun eigen zoekalgoritme om door middel van het aantal zoekopdrachten iets terug te doen voor de natuur.

Doordat er veel verschillende zoekmachines zijn, willen de bedenkers van websites natuurlijk dat hun website op zoekmachines het beste doet en het hoogste scoort, hier komt dus zoekmachine optimalisatie aan te pas om dit werkelijkheid te maken.

Zoekmachine optimalisatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *